Camerapilot bij SVRZ, locatie Maxima in Terneuzen


MaximaSVRZ biedt zorg in Zeeland aan mensen met dementie of lichamelijke beperkingen. SVRZ heeft naast een aantal grotere zorgcentra ook allerlei vormen van kleinschalig wonen. Met haar 2700 medewerkers en ruim 50 locaties zorgt SVRZ voor kwalitatief goede zorg die aansluit bij de wensen van de cliënten. De locatie Maxima in Terneuzen beschikt over huur- en koopappartementen voor senioren. Daarnaast biedt SVRZ zorg in 24 zorgappartementen en 4 groepswoningen.

Camerapilot

Als uitbreiding op het zorgcommunicatiesysteem dat CuraTec heeft geïmplementeerd is onlangs de eerste fase van een camerapilot afgerond. SVRZ heeft momenteel 20 camera’s in gebruik die flexibel inzetbaar zijn, daar waar het nodig is. Deze camera’s brengen met name in de nacht hun meerwaarde. De zorgmedewerkers gebruiken de camerabeelden als extra informatie bij een alarmmelding.  Zo kan de medewerker de situatie beter inschatten. De beelden worden op een smartphone bekeken. Vanzelfsprekend zijn de camera’s beveiligd tegen ongeoorloofd gebruik.

Camera als intelligente sensor

De tweede fase van de camerapilot bestaat uit het inzetten van de camera als intelligente sensor. Hierdoor is het mogelijk om beweging te detecteren in een vooraf gedefinieerd vlak in het beeld, waarna een melding naar de zorg gemaakt kan worden. Het is overigens niet noodzakelijke om ook de daadwerkelijke beelden te bekijken om de camera als intelligente sensor te kunnen gebruiken. 

U bent hier: Home   »   Svrz maxima camerapilot
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten