Zorgoplossingen – Stille ontruiming

stilleontruiming

Stille ontruiming conform de NEN 2575

Mocht er zich binnen uw organisatie een noodsituatie voordoen, dan is het van belang dat de ontruiming geordend en zonder paniek uitgevoerd kan worden. Om panieksituaties te voorkomen wordt er, in het geval van niet zelfredzame personen, met name binnen de zorg en justitiële inrichtingen voor stille ontruiming conform de NEN 2575 gekozen.

De NEN 2575 gaat over de doelmatigheid en het functiebehoud van apparatuur voor ontruiming.

Toepassing van stille ontruiming

Steeds meer communicatiesystemen in de zorg zijn IP gebaseerd, waarbij de draadloze spraakcommunicatie steeds vaker verloopt via een WLAN. CuraTec heeft met succes haar projecten stille ontruiming conform de NEN 2575 toegepast op basis van WLAN, zonder daarbij gebruik te maken van een separate Personen Zoek Installatie (PZI).

In het geval van een zorginstelling spreken we over de variant stille ontruiming en dan specifieker de stille ontruiming via een Personen Zoek Installatie. De norm sluit aan op de NEN 2535 van de brandmeldcentrale zelf.

Meer over de NEN 2575 norm, PZI en WLAN

De NEN 2575 norm is lang volledig gebaseerd geweest op het gebruik van een PZI installatie en stelt eisen aan onder andere de gebruikte bekabeling (brandvertragend) en noodstroom. De installatie moet tijdens een brand een bepaalde tijd operationeel blijven.

Een PZI is een centraal concept (alle hardware op één plek) en daardoor relatief gemakkelijk te beschermen maar beperkt qua functionaliteit en een single point of failure. Een WLAN is een decentrale oplossing (de zenders hangen door het hele pand). De norm is dus eigenlijk moeilijk toepasbaar op een WLAN.
Desalniettemin hebben wij in onze projecten succesvol stille ontruiming op basis van WLAN kunnen toepassen.

Door te voldoen aan specifieke eisen heeft de brandweer in voorkomende gevallen hiervoor een gelijkwaardigheidsverklaring afgegeven.
CuraTec is daarmee één van de eerste systeem integrators in Nederland die hiermee ervaring heeft opgedaan en succesvol bij meerdere klanten heeft toegepast.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we leggen u graag de mogelijkheden uit.

U bent hier: Home   »   Stille ontruiming
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten