Groot Hoogwaak

Geplaatst op 30 juni 2017 door CuraTecProjectbeschrijving

Over Groot Hoogwaak:

Groot Hoogwaak is een organisatie voor wonen, zorg en welzijn in Noordwijk en biedt op 3 manieren zorg:

- Groot Hoogwaak biedt bij de cliënten thuis (kleinschalig, alleen in Noordwijk) verzorging, begeleiding, verpleging en hulp bij het huishouden.

- Op het terrein van Groot Hoogwaak bieden huur- en koopappartementen comfortabel woongenot en kan men gebruik maken van de 24-uurs zorg- en servicefaciliteiten van het zorgcentrum.

- Het zorgcentrum biedt appartementen voor ouderen die voor kortere of langere tijd zorg nodig hebben. 

Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak ligt aan de rand van de Noordwijkse duinen, op een paar minuten lopen van zee. Een klein winkelcentrum ligt op loopafstand.


Klantbehoefte:

De renovatie van een PG afdeling was in eerste instantie de aanleiding om de zorgcommunicatiesystemen opnieuw te bekijken. De telefooncentrale was verouderd, het verpleegoproepsysteem was al op leeftijd en er waren nog geen voorzieningen voor draadloze datacommunicatie in het pand.

De klant had sterk de behoefte aan een partij die in staat is om mee te denken. De keuzes met betrekking tot directe vervanging of nog even uitstellen, zijn gezamenlijk gemaakt. Het was voor Groot Hoogwaak belangrijk om een goede mix te vinden tussen nu investeren in techniek waarmee men weer voor langere tijd vooruit kan en bepalen wat naderhand nog vervangen kan worden.

Oplossing:

CuraTec heeft het reeds aanwezige zorgoproepsysteem geupgrade naar de huidige stand van de techniek. De PG vleugel is voorzien van nieuwe technieken:

- Toegangscontrole geïntegreerd met het verpleegoproepsysteem.

- Een CuraTouch touschreen waarmee het zorgpersoneel zelf sensoren aan- en uit kan zetten, deuren gestuurd kunnen worden en camerabeelden bekeken kunnen worden.

- Camera's met bewegingsdetectie, op basis waarvan ook gealarmeerd wordt. Op het CuraTouch scherm kunnen deze beelden live bekeken worden. De beelden worden ook opgeslagen, zodat de klant tot een maand terug kan kijken.

- Een draadloos netwerk (WLAN) voor het hele pand.

- Een netwerk (LAN) voor het hele pand.

 

Bijzonderheden:

- De oude techniek op de overige afdelingen (deels zorgtoestellen) werkt samen met alle nieuwe techniek op de PG vleugel. In een later stadium kunnen de overige afdelingen ook uitgerold worden met de nieuwe techniek.

- De telefooncentrale is niet vervangen, deze is al op zeer hoge leeftijd, maar is nog niet afgeschreven. De nieuwe techniek werkt wel samen met de oude telefooncentrale.

- Nauwe samenwerking met de klant, waarbij gezamenlijk keuzes zijn gemaakt.

U bent hier: Home   »   Projecten   »   Groot Hoogwaak
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten