SZR

Geplaatst op 16 april 2018 door CuraTecProjectbeschrijving

SZR helpt ouderen, met een complexe zorgvraag, in de regio Rivierenland om zo zelfstandig mogelijk te leven, zowel thuis als in hun zorgcentra. Ook revalidatie en palliatief terminale zorg (hospice) behoren tot hun kernactiviteiten.

CuraTec dé netwerkspecialist

curatec netwerk

SZR heeft er voor gekozen de overstap te maken naar Office 365. Dit platform stelt de medewerkers in staat om efficiënt (samen) te werken en te communiceren. Deze overgang vroeg om een andere inrichting van het bestaande netwerk, omdat hier andere eisen aan werden gesteld.

Daarnaast werd er door de medewerkers in de eerste instantie veelal gebruik gemaakt van Pc’s, maar door de overgang naar het gebruik van laptops, tablets en meer smartphones werd er ook meer van het wifi netwerk geëist.

Nieuwbouwlocatie Lingenhof

curatec lingenhof

Bij Lingenhof in Beesd treedt CuraTec op als telefonie- en netwerkleverancier.

Voor de sloop van het oude Lingehof heeft CuraTec aanpassingen aan het bestaande netwerk doorgevoerd, zodat de telefonie en het netwerk bij de overige locaties, zonder locatie Lingenhof, door konden blijven gaan.

Voor de nieuwe Lingenhof verzorgt CuraTec wederom de telefonie en het netwerk (wifi, LAN, WAN) en de koppeling naar het verpleegoproepsysteem.

WAN

Het WAN wordt opnieuw ingericht, waarbij CuraTec zorgt voor alle intelligentie, routering en back-up scenario’s. Er worden relatief eenvoudige verbindingen afgenomen waaroverheen CuraTec de diensten verzorgt.

Door de volledige inrichting uit te laten voeren door CuraTec, is alles in één hand. Dit brengt, naast korte lijnen, ook minder kosten en een overzichtelijke kostenstructuur met zich mee. Daarnaast kunnen er wijzigingen aan het netwerk deels door SZR zelf uitgevoerd worden en staan de medewerkers van CuraTec 24/7 voor ze klaar om hierin te ondersteunen.

Eerdere werkzaamheden bij SZR

SZR is al jaren klant bij CuraTec. In het verleden hebben wij bij de vier hoofdlocaties het netwerk en de telefonie opgebouwd. Iedere hoofdlocatie had een stand-alone telefooncentrale. Omdat deze systemen technisch en economisch waren afgeschreven, ging de zorginstelling op zoek naar een nieuwe telefooncentrale die de vier locaties onderling kon verbinden.

SZR was op zoek naar een partij die onderstaande kon realiseren/ bewerkstelligen:

  • De nieuwe telefonieomgeving welke moest gaan werken in combinatie met de bestaande verpleeg-oproepsystemen.
  • Implementatie wifi netwerk.
  • Een fallback met meer bandbreedte over glasvezel.
  • Bij de toepassing van IP-telefonie moest het netwerk vervangen worden (nieuw LAN).
  • Een partij die de implementatie van de nieuwe telefonieomgeving en het netwerk kon doen en die de verantwoordelijkheid nam voor een goede werking van de verpleegoproepen.

Wat hebben we gedaan

curatec szr

CuraTec heeft er, in overleg met SZR, voor gekozen om een nieuw, professioneel en toekomstvast netwerk op te bouwen voor zowel dataverkeer als telefonie. Wij hebben alle benodigde aanpassingen voor het netwerk verzorgd.

In een halfjaar tijd zijn de vier hoofdlocaties een voor een gemigreerd. Gekozen is voor de implementatie van telefonie met IP-DECT, LAN, WLAN en een koppeling met de bestaande verpleegoproepsystemen. CuraTec draagt de verantwoordelijkheid voor een goede werking.

Daarnaast had SZR een aantal applicaties die niet uit de cloud af te nemen waren. In samenwerking met andere partijen, hebben we het voor elkaar gekregen deze applicaties naar de cloud te transporteren.

CuraTec als uw netwerkleverancier?

Wilt u weten hoe het netwerk het beste voor uw organisatie ingericht kan worden, of wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

U bent hier: Home   »   Projecten zorg   »   Szr
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten