Reigershoeve

Geplaatst op 16 oktober 2013 door CuraTecProjectbeschrijving

Over Reigershoeve:

Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie. Aan de Oosterweg, op één van de mooiste plekjes in Heemskerk, is woonzorgboerderij de Reigershoeve gebouwd. Op de zorgboerderij kunnen 27 mensen met dementie wonen die intensieve verzorging nodig hebben. De bewoners wonen in vier groepswoningen. Op 1 oktober 2013 zijn de deuren geopend.


Klantbehoefte:

De Reigershoeve is een bijzonder initiatief van Henk en Dieneke Smit. Centraal in de zorg voor de bewoners staat de huiselijke en landelijke omgeving en de vrijheid voor de bewoners. De alarmering en domotica moeten zo minimaal mogelijk zichtbaar aanwezig zijn, terwijl wel de veiligheid van de bewoners gegarandeerd moet worden. In dit kader is er dan ook voor gekozen om de verzorgenden uit te rusten met één device voor alarmering, inclusief de stille ontruiming.

Oplossing:

Implementatie van telefonie met VoWLAN (Mitel), LAN (HP Procurve), WLAN (Motorola), zorgtoestellen (Condigi) met draadloze bewegingsmelders en halszenders. Gelijkwaardigheidsverklaring conform de NEN 2575 voor bovenstaande oplossing. De gelijkwaardigheidsverklaring is na intensief overleg met de brandweer tot stand gekomen. Belangrijke aandachtspunten vanuit de brandweer zijn de betrouwbaarheid van het systeem en het vroegtijdig signaleren van eventuele storingen in het systeem, nog voordat de veiligheid van bewoners in het geding komt. De oplossing moet voldoen aan de intentie van de NEN2575 norm.

Bijzonderheden:

- Functionele oplossing voor zorgalarmering zonder tussenkomst van een centrale zorgserver.
- Mitel telefonieplatform met robuuste WLAN handsets.
- WLAN van Motorola zowel voor spraak als voor data.
- LAN op basis van HP Procurve.
- Netwerkmanagementsysteem voor monitoring netwerk en alle componenten inclusief handsets.
- Gelijkwaardigheidsverklaring conform de NEN 2575 voor stille ontruiming voor deze oplossing.

U bent hier: Home   »   Projecten zorg   »   Reigershoeve
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten