Zorgoplossingen – Plaatsbepaling

plaatsbepaling

Inzet van plaatsbepaling

Plaatsbepaling kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo kan het gebruikt worden voor tracking & tracing van goederen, zoals (medische) apparatuur. Maar ook voor een goede monitoring van uw cliënten, om ze zo een bepaalde mate van vrijheid te kunnen bieden.

Gebruik van Ekahau

CuraTec past plaatsbepaling veelvuldig toe in haar projecten voor het traceren van personen, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Voor deze plaatsbepaling maakt CuraTec veelal gebruik van Ekahau. Ekahau is speciaal ontwikkeld om de locatie van objecten of personen te bepalen en biedt een breed assortiment met verschillende oplossingen op het gebied van tracking en tracing van o.a. cliënten, medewerkers, bezoekers en apparatuur.

De voordelen van de Ekahau oplossing is dat je realtime inzage hebt op de locatie. Zo is precies te zien waar cliënten of goederen zich bevinden (als ze voorzien zijn van een tag) en kan er bij alarmering precies doorgeven worden op welke locatie assistentie nodig is. De Ekahau software zorgt voor de plaatsbepaling in het WLAN netwerk.

Plaatsbepaling in leefcirkels

Voor cliënten is het mogelijk om dynamische leefcirkels te creëren. Dit houdt in dat er verschillende cliëntenprofielen gemaakt kunnen worden, waarbij bijvoorbeeld de ene cliënt vrij over de eigen groepswoning kan bewegen en de andere door het hele gebouw. Als iemand zich buiten de eigen leefcirkel begeeft wordt de dichtstbijzijnde zorgmedewerker gealarmeerd.

Persoonsbeveiliging 

In het kader van persoonsbeveiliging, biedt plaatsbepaling voor medewerkers extra zekerheid in een zorgelijke situaties. Wanneer ze de noodknop op hun device hebben ingedrukt ontvangt de dichtstbijzijnde collega een noodoproep en weet gelijk waar de calamiteit is. Meer informatie over persoonsbeveiliging vindt u hier.

Geïntegreerde plaatsbepalingsoplossing

Onze opdrachtgevers kiezen bijna altijd voor een geïntegreerde plaatsbepalingsoplossing. De basis van deze oplossing is het draadloze netwerk (WLAN). Door vooraf het draadloze netwerk goed te ontwerpen, is het netwerk geschikt te maken voor onder andere plaatsbepaling.

Wilt u meer informatie over plaatsbepaling en de mogelijkheden hiervan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

U bent hier: Home   »   Plaatsbepaling
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten