Zorginstellingen gaan meer ICT-activiteiten outsourcen

Zorginstellingen doen steeds meer aan outsourcing op het gebied van IT. Ruim zes op de tien zorgorganisaties geeft aan meer activiteiten te zullen gaan uitbesteden, met als voornaamste reden de verwachte kwaliteitswinst in de primaire zorgprocessen. Terwijl de meeste organisaties de nagestreefde doelen ook behalen, geeft 37% aan dat outsourcing niet alle gewenste resultaten heeft gebracht. In het care-segment blijkt meer bereidheid tot outsourcing te zijn dan in het cure-segment. Hetzelfde geldt voor de inzet van robotica. Dit zijn enkele belangrijke bevindingen uit een recent verschenen rapport van managementadviesbureau en outsourcing specialist Quint.  

Jaarlijks doet Quint Wellington Redwood (Quint) onderzoek naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen rondom outsourcing van IT, digitale transformatie en het gebruik van cloudservices bij zorgorganisaties. Hierbij worden ook vergelijkingen gemaakt tussen de twee segmenten waarbinnen zorginstellingen veelal worden ingedeeld: het care-segment (onder meer gehandicaptenzorg, thuiszorg en ouderenzorg) en het cure-segment (ziekenhuizen). Het meest actuele onderzoek is gehouden onder ruim dertig zorginstellingen.

Verder lezen>>

Steeds meer zorginstellingen willen hun IT-diensten uitbesteden!
Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw organisatie zijn op dit gebied en samenwerken met een partij die haar sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend als het gaat om IT in de zorgsector?
Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

 

CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten