Volg ons online:
Terug

Wat maakt een system integrator een system integrator?

De laatste tijd duikt de term system integrator steeds vaker op, maar wat is een system integrator nu eigenlijk en wat doen ze?
Wat maakt een system integrator een system integrator?

De laatste tijd duikt de term system integrator steeds vaker op, maar wat is een system integrator nu eigenlijk en wat doen ze? Het woordenboek vindt er het volgende van:

“Systeemintegratie is het bij elkaar brengen van diverse componenten/subsystemen in één systeem om ervoor te zorgen dat alle subsystemen met elkaar functioneren als één systeem’.

Deze beschrijving klopt, maar daar is eigenlijk nog niet zoveel mee gezegd.
Het begrip system integrator kwam als eerst voor bij de kantoorautomatisering en netwerken. De tijd dat je je computer en netwerk bij dezelfde partij betrok ligt inmiddels ver achter ons. Door vergaande standaardisatie kunnen merken en applicaties door elkaar heen gebruikt worden en worden allerlei oplossingen op intelligente wijze aan elkaar gekoppeld tot één oplossing. Dit samenbouwen gebeurt door de system integrator. In de telefonie is het inmiddels gemeengoed geworden en doet men eigenlijk nooit meer zaken met een fabrikant maar altijd met een gespecialiseerd bedrijf die uit verschillende componenten en diensten één oplossing op maat maakt.

De rol van de system integrator

Bij zorgdomotica is dit momenteel ook heel hard aan het veranderen. Vroeger werd een zorgsysteem gezien als een gebouwgebonden systeem vergelijkbaar met een verwarmingsketel. Een eenvoudige opdrachtgever- opdrachtnemer situatie met 2 partijen dus één communicatiepad in het project en onderhoudsperiode.

Zorgdomoticaprojecten bestaan uit bekabeling, software, hardware, video, (mobiele) netwerken, telefonie, domotica, sensoring (IoT), etc. Als je vijf partijen hebt, dan heb je ook minimaal vijf communicatiepaden. Voor het ontwerp en implementatie kom je dan ook al snel uit bij een system integrator, waardoor je maar zaken hoeft te doen met één partij.
 
De system integrator adviseert, ontwerpt, realiseert en onderhoudt de totale oplossing van verschillende fabrikanten als één systeem en neemt hierover de totale eindverantwoordelijkheid. Een opdrachtgever krijgt dus de beste oplossing van de meest geschikte fabrikanten via één partij, de system integrator.

CuraTec als system integrator

CuraTec is een system integrator die haar klanten ontzorgt, met ze meedenkt, het werk uit handen neemt en de verantwoording neemt. Wij doen dergelijke projecten tenslotte elke dag.
 
Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij in staat om projecten van A tot Z efficiënt en vakkundig uit te voeren. Deze ervaring brengen wij in, in al onze projecten. Maar we gaan nog verder.
 
Samen met u kijken we hoe we uw processen kunnen optimaliseren en maken we niet alleen samen keuzes op welke manier we uw cliënten de meeste vrijheid, comfort en veiligheid kunnen bieden maar kijken we ook naar hoe we de werkdruk van uw medewerkers kunnen verlagen.
 
Desgewenst monitoren we de hele keten van de kritische alarmering vanuit ons servicecentrum in Almere. Op die manier worden onregelmatigheden opgelost voordat deze een probleem kunnen vormen. CuraTec voert daarbij de volledige coördinatie uit over de verschillende vakgebieden en eventuele andere betrokkenen.

Meer weten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Als eerste op de hoogte met onze nieuwsbrief:

Copyright CuraTec 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring
Design & development by: Timeless Design
Neem contact op