Volg ons online:
Terug

Terugblik Inspiratiedag Zorgtechnologie

We blikken terug op een geslaagde inspiratiemiddag bij Magentazorg in Heerhugowaard. Er was veel belangstelling, deelnemers van maar liefst 12 zorgorganisaties waren aanwezig. Het was een gemêleerd gezelschap van ICT, technische dienst, beleidsmakers en zorgmedewerkers.
Terugblik Inspiratiedag Zorgtechnologie

Jacco Vooijs, ICT Manager bij Magentazorg, opende de sessie met een beschrijving van hoe het traject bij Magentazorg tot een succes is gebracht. 

De inleidende presentaties werden gegeven door Wiebe de Boer, Technisch Directeur CuraTec en Ron de Boer, Projectmanager VANDERLAAN. Wiebe heeft gesproken over de nauwe samenwerking tussen CuraTec en VANDERLAAN en actuele thema's binnen de gezondheidszorg. Ze zijn o.a. kort ingegaan op de grote uitdaging om de complete zorgdomotica bij Magentazorg te vervangen in relatief korte tijd. Er wordt, binnen het project, erg veel aandacht besteed aan adoptie. Zowel voorafgaand aan de ombouw als tijdens de periode erna. Medewerkers raken op deze manier snel gewend aan het systeem. De extra tijdsinvestering voor adoptie betaalt zich ruimschoots terug, doordat de organisatie snel vertrouwd is met de nieuwe zorgdomotica. Het verloop van dit traject is een goed voorbeeld van hoe voorspoedig projecten lopen als alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen en plooien razendsnel worden gladgestreken. Dit heeft erin geresulteerd dat het tempo nu opgevoerd gaat worden. Komend jaar gaan we samen nog 8 projecten realiseren.

Vervolgens hebben Sander Kooiman en Eloy Holster van IQ Messenger een live-demo van het platform gegeven en kwamen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Switcher: eenvoudig profielen schakelen
  • SmartApp met persoonsbeveiliging voor medewerkers tijdens kritische situaties
  • Calamiteiten, BHV & spoedbereikbaarheid
  • Ziekenhuisverplaatste zorg, medische devices en de Europese MDR wetgeving
  • Uitgebreide rapportage module, in te zetten voor data driven healthcare
  • Laatste ontwikkelingen sensortechnologie en wearables


Wij danken Magentazorg voor de gastvrijheid en de deelnemers voor hun komst.

Heeft u interesse in een demonstratie? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Als eerste op de hoogte met onze nieuwsbrief:

Copyright CuraTec 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring
Design & development by: Timeless Design
Neem contact op