Respect Zorggroep Scheveningen, locatie Bosch en Duin

Datum: 12 augustus 2013

Na locatie Quintus is nu locatie Bosch en Duin de volgende in een reeks nieuwbouw en renovatie projecten bij Respect Zorggroep Scheveningen. Locatie Quintus is inmiddels een half jaar in gebruik en dient als semi-permanente huisvesting voor de cliënten van de overige locaties van Respect, waaronder Bosch en Duin.

Nu is de beurt aan locatie Bosch en Duin. Deze wordt in 2 fases grondig verbouwd. De renovatie is hard nodig, ook om tegemoet te komen aan de wensen van meer privacy voor mensen in beschermde woonvormen.

De eerste fase, renovatie van de voorbouw, is afgerond en de cliënten zijn ingehuisd. In navolging van het concept van de locatie Quintus voor telefonie, verpleegoproep, domotica, toegangscontrole en datanetwerk is locatie Bosch en Duin op exact dezelfde wijze ingericht.

Het concept zoals van tevoren bedacht voor de locatie Quintus blijkt in de praktijk voor zowel de cliënten als het verzorgend personeel naar grote tevredenheid te werken. Met name de flexibiliteit van het alarmeringssysteem en de mogelijkheden voor het personeel om zelf aanpassingen te doen op de wijze van alarmeren per cliënt, is een groot voordeel van het nieuwe systeem.

Locatie Bosch en Duin biedt wat betreft het implementatietraject weer nieuwe uitdagingen. Waar bij locatie Quintus met name de doorlooptijd een uitdaging was, is de fasegewijze renovatie bij Bosch en Duin een uitdaging. Nieuwe en oude systemen moeten daar naast elkaar en op sommige punten met elkaar werken.

Oplossing:

Implementatie van telecommunicatie (Mitel met Ascom WLAN handsets), WLAN (Motorola), dwaaldetectie (via het WLAN middels Ekahau tags), zorgalarmering (CLB Unicare) en toegangscontrole (CLB Unicare) tot één geïntegreerd systeem.

Bijzonderheden:

  • Fasegewijze renovatie, fase 1 voltooid.

  • Wat betreft technologie ingericht volgens een blauwdruk voor de hele organisatie volgens de laatste stand van techniek. Bosch en Duin is de 2e locatie conform de blauwdruk.

  • Door middel van touch screens kan het personeel zelf instellingen van het domoticasysteem aanpassen al naar gelang de behoefte.

  • Tevens dienen deze schermen voor het bekijken van camerabeelden.

  • Telefonie en zorgalarmering via WLAN handsets.

 

CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten