Dwaaldetectie hergebruik Nedap-lussen

In verpleegtehuizen is de roep om dwaaldetectie steeds luider. Door wetgeving, op het gebied van onder andere vrijheidsbeperking, is een gesloten afdeling niet meer vanzelfsprekend. Maar we willen natuurlijk wel dat er, naast een prettige, een veilige omgeving gecreëerd wordt voor de bewoners. Daarom maken dwaaldetectie en leefcirkels momenteel een snelle technologische ontwikkeling door. CuraTec volgt deze ontwikkeling op de voet en biedt hiervoor diverse oplossingen.

Het lijkt alsof het iets is van de laatste tijd, dwaaldetectie en leefcirkels. Toch bestaat het principe al jaren, alleen de gebruikte technologie is aan verandering onderhevig.

Nedap dwaaldetectie
Eén van de eerste fabrikanten in Nederland die dwaaldetectie toepaste was Nedap. Nedap maakte gebruik van een lus in de vloer. Door een signaal op deze lus in te stellen, werkt deze als een antenne die een elektromagnetisch veld opwekt die binnen een zeer korte tijd een “tag” op kan laden. Bewoners dragen deze tag (onzichtbaar) bij zich en deze reageert via de lus. Door het signaal wordt er een schakelaar geactiveerd om een deur te openen of sluiten.

De voordelen van dit systeem zijn dat de tags zo klein zijn dat ze in een schoen of in een rolstoel weggewerkt kunnen worden. De cliënt hoeft dus niets zichtbaars bij zich te dragen. Daarnaast is er geen batterij in de tag nodig en hoeft deze niet tussentijds opgeladen te worden.

Wel moet er een lus in de vloer worden weggewerkt. Wat betekent dat deze oplossing zich vooral goed leent voor nieuwbouw.

Niet meer ondersteund
De systemen van Nedap zijn bij vele organisaties geplaatst, maar Nedap zelf ondersteunt dit systeem al enige tijd niet meer. Hierdoor kan het systeem niet meer goed onderhouden worden.

Oplossing CuraTec hergebruiken bestaand Nedap systeem
De meeste gebruikers van het Nedap systeem zitten niet te wachten op het implementeren van een geheel nieuw systeem met nieuwe bekabeling en bijbehorende overlast. Daarom heeft CuraTec een oplossing beschikbaar die gebruik kan maken van de bestaande Nedap lussen in uw gebouw.

De tags die worden gebruikt voor de bewoners zijn niet meer via Nedap verkrijgbaar. Wij kunnen de bestaande tags hergebruiken en nieuwe tags leveren. Daarnaast kunnen wij, indien nodig, het systeem en de apparatuur (gedeeltelijk) aanpassen. Zo hoeft u niet alles in een keer te vernieuwen.

Met minimale overlast kunnen wij de functionaliteit van uw Nedap systeem in ere herstellen en het gebruik weer voor jaren garanderen.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek aanvragen?
Neem dan contact met ons op.

U bent hier: Home   »   Nieuws   »   Dwaaldetectie hergebruik Nedap-lussen
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten