Volg ons online:
Terug

DECT Defect? Opgelet!

Leestijd:  2 minMaakt u gebruik van een verouderd DECT-systeem en functioneert deze niet meer stabiel of ervaart u storingen? Lees dan verder! CuraTec heeft een passende oplossing voor u.
DECT Defect? Opgelet!

 

Veel zorginstellingen maken nog steeds gebruik van DECT systemen voor hun telefonie en alarmmeldingen. Deze systemen worden gebruikt voor intern en extern bellen en hebben een vitale functie binnen de zorg omdat ze ook de zorgalarmering ontvangen. Jaren geleden waren deze systemen heel populair en zijn ze in het merendeel van de zorginstellingen geïnstalleerd. Mocht u sindsdien geen nieuw communicatiesysteem hebben aangeschaft, is de kans groot dat u ook een DECT-systeem in gebruik heeft.

 

 

 

Is dit een probleem?


Ja. Dit kan zeker een probleem zijn of worden. Wij zien steeds meer organisaties waarbij het DECT systeem niet meer betrouwbaar is of zelfs volledig uitvalt. Dit zal in de toekomst nog veel vaker voorkomen.

Het DECT-systeem bestaat uit een aantal componenten: een (geïntegreerde) DECT-centrale, verschillende basisstations en handsets. Afhankelijk van het merk en de ouderdom van de installatie kan het steeds lastiger (of onmogelijk) worden om nog aan onderdelen te komen. Deze keten is zo sterk als de zwakste schakel en een verouderd systeem kan dus een groot risico met zich meebrengen.

 

 

Is er een oplossing?


Ja, omdat telefonie en zorgalarmering met elkaar verweven zijn, is een totale vervanging vaak complex en tijdrovend. Er is niet altijd het budget en de tijd beschikbaar om dit in één keer aan te pakken. Daarom bieden wij een oplossing die snel, schaalbaar en betaalbaar is.

In samenwerking met IQMessenger en door gebruik te maken van onze eigen Cloud telefonie bieden wij u een all-in-1 oplossing, waarmee u uw DECT-systeem in zijn geheel kunt vervangen. U kunt gebruik blijven maken van de zorgsystemen die u gewend bent en wij zorgen ervoor dat meldingen en telefonie altijd bij u terechtkomen.

Bijkomend voordeel is dat u niet langer gebruik hoeft te maken van oude DECT hand-sets en uw personeel gebruik kunt laten maken van moderne smartphones!

Door de vele integratiemogelijkheden van IQ Messenger heeft u vervolgens nog alle mogelijkheden om huidige zorgsysteem uit te breiden en/of te vervangen. Zo kunt u migreren in elk gewenst tempo en kunt u samen met CuraTec de zorgoplossing samenstellen die écht bij uw organisatie past.

Als eerste op de hoogte met onze nieuwsbrief:

Copyright CuraTec 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring
Design & development by: Timeless Design
Neem contact op

22 juni CuraTec Inspiratie Uur: Adoptie als kritische succesfactor