Beter beschermd tegen cyberaanvallen met CuraTec en Fortinet

Regelmatig vinden er cyberaanvallen plaats, zoals het onlangs in het nieuws verschenen Petya-virus. Het Petya-virus vergrendelt computers en vraagt om losgeld om deze vergrendeling op te heffen. Grote organisaties, zoals het Terminal in Rotterdam en TNT Express, hebben de problemen die deze virussen veroorzaken aan den lijve ondervonden. In totaal zijn er, door alleen al het Petya-virus, duizenden computers getroffen in o.a.  Nederland, Frankrijk, Spanje, India en Rusland.

Betrouwbaar netwerk

Het hebben van een betrouwbaar netwerk is met name in de zorgsector van groot belang. Het netwerk is de motor van uw zorgoplossing. Mocht deze niet meer werken, dan vallen er meerdere kaarten om. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat noodoproepen en zorgoproepen niet meer verzonden en ontvangen worden, er geen toegang meer is tot het Elektronisch Cliënten Dossier en dat de locatie van uw cliënten en medewerkers niet meer wordt weergegeven.

Windows Update niet altijd voldoende

Het lijkt erop dat de aanval met het Petya-virus is begonnen met de verspreiding van een Excel document. Computervirussen misbruiken meerdere programma’s op de computer die niet altijd door een Windows Update verholpen kunnen worden.

Beveiligingsoplossing van CuraTec 

Tegenwoordig is het niet meer voldoende om je PC alleen met een firewall of virusscanner te beschermen. Er is een samenwerkende combinatie van beide nodig om een zo goed mogelijke beveiliging tot stand te kunnen brengen. De virusscanner detecteert een afwijking en geeft een signaal aan de firewall om deze afwijking te isoleren van het netwerk. Hiermee wordt voorkomen dat het netwerk geïnfecteerd raakt. CuraTec biedt zo’n beveiligingsoplossing en maakt hiervoor veelal gebruik van Fortinet.

Voordelen van Fortinet

Bedrijven die gebruik maken van Fortinet, een wereldwijde leverancier van netwerk security appliances, werden allen beschermd tegen zowel de aanval met het Petya-virus als andere cyberaanvallen. De virussen werden op tijd door Fortinet gedetecteerd en geblokkeerd. 
CuraTec heeft met succes al bij meerdere klanten Fortinet geïmplementeerd.

Wilt u ook weten of uw netwerk voldoende beveiligd is tegen o.a. cyberaanvallen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten