Bedsensor op basis van Piëzo-techniek

Voor de detectie van het verlaten van het bed door een cliënt wordt sinds jaar en dag gebruik gemaakt van een bedmat of een (draadloze) bewegingsmelder op een voetje. De bedmat wordt vaak als onhygiënisch beschouwd en de bewegingsmelder als te onbetrouwbaar vanwege de kans op valse alarmen. Een ander groot nadeel van beiden is dat de cliënt weinig tot geen vrijheid heeft. “Uit bed” geeft namelijk altijd een alarm, terwijl dit niet voor iedere cliënt noodzakelijk is.

Intelligente sensoren en camera’s

De zogenaamde intelligente sensoren en camera’s zijn nu in opkomst. Deze verzorgen een betere detectie ten opzichte van de bedmat en (draadloze) bewegingsmelders. Dit vraagt echter wel een complete ombouw van de zorgalarmering en dus een forse investering van tijd en geld. Om die redenen is de aanschaf eigenlijk alleen te overwegen als totale vervanging actueel is. Daarbij wordt vaak nog over het hoofd gezien dat al deze techniek ook ingesteld en beheerd zal moeten worden.

bedsensor curatecOns alternatief

CuraTec past daarom ook vaak een sensor op basis van Piëzo-techniek toe. De sensor wordt onder het matras geplaatst en detecteert de hartslag en ademhaling van een cliënt. Hierdoor is de detectie van “in- of uit bed” 100% betrouwbaar.

Een ander belangrijk voordeel van dit systeem is dat het zich automatisch inschakelt op het moment dat de cliënt in bed stap. Dus niet op een ingestelde tijd of na activatie van de medewerker. Bovendien kan er een tijd ingesteld worden die een cliënt uit bed mag zijn om bijvoorbeeld de wc te bezoeken. Pas wanneer deze tijd overschreden wordt, zal er een alarm worden gemaakt.

Op deze manier krijgt u een betrouwbare “uit bed” detectie, meer vrijheid voor de cliënt, weinig beheer en het systeem is te gebruiken op uw bestaande systeem.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de intelligente sensoren en camera’s en hoe u deze het beste in kunt zetten binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

U bent hier: Home   »   Nieuws   »   Bedsensor op basis van Piëzo-techniek
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten