Volg ons online:
Terug

Artikel: ICT in de zorg, een vak apart

Op 24 januari verscheen het artikel 'ICT in de zorg, een vak apart' in ICT magazine. Onno Speekenbrink (CTO van Gamma Communications) en Evelien van Boxtel (Manager Sales & Marketing CuraTec) waren aan het woord.
Artikel: ICT in de zorg, een vak apart

Goede ICT is cruciaal om het zorgproces te stroomlijnen, de kosten duurzaam onder controle te houden en om zorgmedewerkers te ondersteunen in hun werk. Dat is nodig, want de zorg staat onder druk. Door de uitstroom van zorgpersoneel ten gevolge van de vergrijzing, toename van de zorgvraag door diezelfde vergrijzing, aanhoudende druk op de budgetten.

 

Door de coronapandemie is deze druk nóg groter geworden. Betrouwbare ICT en zorgdomotica die past bij de behoefte van cliënten/bewoners en waar zorgmedewerkers goed mee overweg kunnen, kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verlagen van de druk.

 

“Cruciaal is dat de totale ICT oplossing gemakkelijk te gebruiken is. Zorgmedewerkers zijn ze de zorg ingegaan om mensen te helpen en techniek moet daarbij ondersteunen. Zij hebben erg weinig tijd om trainingen te volgen en hebben niet allemaal evenveel affiniteit met techniek”. Dat zegt Evelien van Boxtel, Manager Sales en Marketing bij CuraTec. CuraTec helpt zorgaanbieders hun werkprocessen te verbeteren met de juiste oplossingen: zorgsystemen, telefonie, mobiele applicaties en netwerken." 

 

Lees hier het hele artikel.

Als eerste op de hoogte met onze nieuwsbrief:

Copyright CuraTec 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring
Design & development by: Timeless Design
Neem contact op