Mitel op 1 in Nederlandse zakelijke IP-telefoniemarkt

Mitel (Nasdaq: MITL; TSX: MNW), leverancier van cloud-en software-gebaseerde unified communications-oplossingen, heeft de koppositie in de Nederlandse zakelijke IP-telefoniemarkt bereikt. Mitel bouwde haar nummer 1 positie van het eerste kwartaal, met 22 procent marktaandeel in het tweede kwartaal uit naar 31 procent van alle IP-verkopen. Dit blijkt uit het nieuwste rapport van onderzoeksbureau MZA Ltd. Nederland heeft een zakelijk IP-telefoniepenetratie van 65 procent. Daarom zijn alle UC-leveranciers actief in deze zeer concurrerende markt. In het rapport dat de stand van zaken per 30 juni 2013 weergeeft, streeft Mitel Cisco en Avaya voorbij in deze sterk concurrerende markt.

Stephanie Watson, General Manager van MZA Ltd : "De hevige concurrentie stimuleert de adoptie van innovatie in Nederland waar verkopers nieuwe functionaliteit en mogelijkheden moeten bieden om de business binnen te halen. Het vermogen van Mitel om consequent te innoveren, in combinatie met een volledige set van UC-toepassingen en een software-aanpak waarmee klanten zich gemakkelijk aan kunnen passen als hun business en de technologie evolueert, doet het zeer goed in deze markt. Het heeft Mitel geholpen zich te onderscheiden om zo uiteindelijk de nummer 1 positie in de Nederlandse markt te bereiken."

Grote contracten als OT2010 (OverheidsTelefonie 2010) en het UMCU vormden de motor achter het bereiken van het marktleiderschap van Mitel. OT2010 is een project van acht jaar waarbij de communicatiesystemen van ruim 100 Nederlandse overheidsafdelingen zullen worden geüpgraded. Ook worden er ruim 100.000 IP-poorten geïmplementeerd. Het Nederlands Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) is de grootste publieke zorginstelling in Nederland waar een van de grootste implementaties op het gebied van private gsm in het land wordt uitgevoerd.

"Nederland is een zeer ontwikkelde markt met een sterke behoefte aan geavanceerde zakelijke communicatie-oplossingen zoals private cloud en applicaties die echt waarde toevoegen op het gebied van mobility zodat organisaties hun communicatieprofiel razendsnel kunnen aanpassen, " aldus Gijs Borsboom, VP Sales Europe bij Mitel. "Het portfolio van Mitel is ideaal om het erg goed te doen in een dergelijke innovatieve bedrijfscultuur. Ons marktleiderschap is het resultaat van onze hooggekwalificeerde channel-partners, onze vooruitdenkende klanten en onze toegewijde medewerkers."

CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten