CuraTec & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 


De visie van CuraTec op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
“MVO is voor CuraTec het bewust, op lange termijn, richten van de ondernemingsactiviteiten op waardecreatie om zo een balans te creëren tussen People, Planet en Profit, gecombineerd met de bereidheid de dialoog met de samenleving aan te gaan. In onze ogen behoort MVO tot de core business van ondernemingen.”

People:
CuraTec vindt een langdurig arbeidsrelatie van groot belang, mede doordat beide partijen investeren in de relatie. Er wordt veel geïnvesteerd in een ontspannen en positieve werksfeer waarbij medewerkers veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid hebben. Daarbij houdt CuraTec rekening met opleiding en leeftijd en de daarbij behorende specifieke kenmerken en behoeften. Er is een open cultuur waarbij beleid en toekomstplannen gedeeld worden. Het volgen van scholing wordt binnen de organisatie gestimuleerd en is voor alle medewerkers toegankelijk. Dit leidt regelmatig tot interne doorstroming, waardoor kennis en vaardigheden optimaal gebruikt worden en onze medewerkers geboeid en gebonden blijven aan onze organisatie.

Planet:
MVO CuraTec klWe hebben maar een planeet en daar moeten we allemaal zuinig mee omgaan.
CuraTec houdt rekening met een zo laag mogelijk energieverbruik, wat ook weer resulteert in minder warmteontwikkeling, kleinere systeemruimtes en kleinere noodstroomvoorzieningen. Daarnaast is ons pand in Almere voorzien van een systeem voor warmte-/koude opslag.

Ook met reizen houden wij hier rekening mee. Zo carpoolen onze medewerkers regelmatig, hebben onze leaseauto’s minstens energielabel B, zijn onze werktijden flexibel zodat onze medewerkers de file kunnen vermijden en stimuleren wij thuiswerken.

Moeten onze medewerkers meerdere dagen bij een klant aan het werk en betreft de reistijd meer dan 1 uur, dan overnachten zij in een hotel. Ook vergaderingen plannen we centraal in het land, zodat alle deelnemers een minimale reistijd hebben en om zo milieubelasting te voorkomen. Daarnaast maken we veel gebruik van teleconferencing.

Op kantoor verminderen wij papiergebruik door zoveel mogelijk digitaal te werken en zo weinig mogelijk te printen. Daarnaast printen wij standaard dubbelzijdig. We scheiden ons afval en voeren ingeruilde apparatuur altijd milieuvriendelijk af. Ook zorgen wij ervoor dat de ruimtes, die we op dat moment niet gebruiken, niet verlicht zijn. In vrijwel alles wat wij doen, bekijken wij wat de beste en meest milieuvriendelijke manier is. Want zoals wordt gezegd “een beter milieu begint bij jezelf.”

Profit:
De aandeelhouders van CuraTec zijn vooral op zoek naar continuïteit van de organisatie op de langere termijn, in tegenstelling tot winst op korte termijn. Men onderneemt in het vertrouwen dat wanneer er een solide degelijke organisatie staat met tevreden klanten en waar medewerkers met plezier werken, de winst op lange termijn vanzelf komt. 

U bent hier: Home   »   Mvo
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten