Zorgoplossingen – Dwaaldetectie

Dwaaldetectie

Voordelen van dwaaldetectie

Als zorgorganisatie wilt u uw cliënten zoveel mogelijk vrijheid en een zo normaal mogelijke dagindeling kunnen bieden. Aan de andere kant moet er natuurlijk gewaakt worden over de veiligheid van de bewoners. Met dwaaldetectie kunt u uw cliënten bewegingsvrijheid bieden binnen een veilige en gecontroleerde omgeving en ook nog eens de werkdruk van uw medewerkers verminderen. Vooral in de gehandicaptenzorg en in de ouderenzorg, waar mensen met een dementie wonen, is dwaaldetectie een uitkomst.

Toepassen van dwaaldetectie

CuraTec past dwaaldetectie veelvuldig toe in haar projecten, met name in de ouderenzorg. Ouderen zijn vaak al gewend aan het dragen van een hals- of polszender. Traditioneel wordt deze zender gekoppeld aan een zorgtoestel of een kamerunit en heeft daardoor een klein bereik (rondom de eigen woning/kamer). Door gebruik te maken van een hals-/polszender op basis van WLAN worden twee voordelen bereikt:

  • Op de eerste plaats heeft de zender dekking in het gehele gebouw;
  • Op de tweede plaats wordt de positie van de zender doorgegeven op het moment dat er een alarm wordt gemaakt. Met behulp van deze techniek kunnen ook leefcirkels gecreëerd worden.

Gebruik van Ekahau

Voor persoonsbeveiliging maakt CuraTec veelal gebruik van Ekahau. Ekahau is speciaal ontwikkeld om de locatie van personen te bepalen en biedt een breed assortiment met verschillende oplossingen op het gebied van tracking en tracing van o.a. cliënten, medewerkers, bezoekers en apparatuur. De voordelen van Ekahau oplossing is dat je realtime inzage hebt op de locatie. Zo is precies te zien waar cliënten zich bevinden (als ze voorzien zijn van een tag) en kan er bij alarmering precies doorgeven worden op welke locatie assistentie nodig is. De Ekahau software zorgt voor de plaatsbepaling in het WLAN netwerk.

Meer informatie over plaatsbepaling vindt u hier.

U bent hier: Home   »   Dwaaldetectie
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten