Draadloze communicatiesystemen

draadloze communicatiesystemen

(IP)-DECT

IP-DECT biedt de betrouwbaarheid van de traditionele DECT systemen zoals we ze al vele jaren kennen. Het grote verschil zit echter in de infrastructuur. De communicatie van het telefoonsysteem met het basisstation is op basis van IP. Dit is onder andere voor de aanleg van bekabeling een groot voordeel. Bovendien biedt IP-DECT meer toekomstgarantie dan traditioneel DECT. CuraTec heeft onlangs nog een aantal grote projecten opgeleverd op basis van deze technologie.

Voice over WLAN

CuraTec past in een groot deel van haar projecten Voice over WLAN toe. Met name in de zorgsector is Voice over WLAN een aantrekkelijk alternatief. Doordat het WLAN voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt (spraak, data, plaatsbepaling, video) is het een interessante oplossing. Een draadloos datanetwerk (WLAN) voor andere toepassingen dan alleen dataverkeer, stelt andere eisen. CuraTec is een specialist op het gebied van multifunctionele WLAN netwerken.

Het WLAN wordt geïntegreerd met het telefoonsysteem (voor spraak) en het verpleegoproepsysteem (voor alarmering). De handsets die CuraTec in haar projecten toepast, zijn van het fabrikaat Ascom/Mitel. Deze zijn geschikt gemaakt voor de doelgroep en al jaren zeer solide, betrouwbaar en makkelijk in gebruik.

Private GSM

Private GSM wordt gebruikt om een GSM netwerk te creëren in de eigen organisatie. Ieder gangbaar GSM toestel kan worden aangemeld op het bedrijfstelefoonsysteem. De GSM telefoon gedraagt zich vanaf dat moment als geïntegreerd onderdeel van het telefoonsysteem.

Vrijwel alle type koppelingen met bestaande systemen (bijvoorbeeld alarm- en brandmeldcentrales, en verpleegoproepsystemen) kunnen worden gerealiseerd zodat de telefoon tevens de functie krijgt van een pieper.

Een Private GSM systeem kan volledig redundant worden uitgevoerd. Hierdoor kan een beschikbaarheid en betrouwbaarheid op maat worden gecreëerd voor iedere klant en toepassing.

Vast-/ mobiel integratie

CuraTec ziet in de praktijk een toename in de vraag naar vast-/ mobiel integratie voor medewerkers die op meerdere locaties en onderweg bereikbaar moeten zijn onder hetzelfde zakelijke telefoonnummer. Door het toepassen van vast-/ mobiel integratie wordt een GSM of smartphone onderdeel van het telefoniesysteem. Deze integratie kan in verschillende gradaties worden toegepast.

Een standaard variant waarbij bijvoorbeeld terugval naar de telefoniste en bereikbaarheid onder een zakelijk telefoonnummer wordt gerealiseerd. En een uitgebreide variant waarbij een app op een smartphone wordt geplaatst waarmee allerlei extra functionaliteiten kunnen worden aangeroepen, waaronder een centraal telefoonboek, uitbellen met een nummer uit de doorkiesreeks en het instellen van bereikbaarheidsprofielen.

U bent hier: Home   »   Draadloze communicatiesystemen
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten