Zorgoplossingen – Domotica in de zorg

domotica

Zorgdomotica

Domotica staat voor "de integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven".

Technologie en zorg zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het huidige zorgstelsel wordt verwacht dat men steeds langer zelfstandig woont, of in een instelling steeds zelfredzamer is. Domotica kan hierin een belangrijke bijdrage leveren.

Soorten domotica

Technisch gezien zijn er twee domoticaconcepten te onderscheiden:
- Stand alone systemen waarbij het hart van de techniek bij de bewoner in de meterkast staat;
- Geïntegreerde systemen waarbij op één plaats het hart van het systeem staat voor tal van woningen/kamers.

Wat doet CuraTec op het gebied van domotica

CuraTec past in haar projecten over het algemeen het centrale concept toe. Dit biedt de meeste voordelen doordat integratie met andere systemen, waaronder het verpleegoproepsysteem en het toegangscontrolesysteem, mogelijk is. Alleen met echte integratie zijn grote functionele voordelen te behalen en kan de technologie zowel de cliënten als het personeel maximaal ondersteunen.

Een voorbeeld van integratie is automatisch toegang tot een woning krijgen op het moment dat er een alarm is gemaakt, waarbij ook de verlichting automatisch wordt aangestuurd. Indien er geen alarm is, zal ook het zorgpersoneel gewoon de voordeurbel moeten gebruiken. De mogelijkheden zijn in feite onbegrensd als het gaat om integreren van verschillende technologieën en toepassingen.

Wij kijken verder dan techniek alleen, denken mee met onze opdrachtgevers en hebben jarenlange praktijkervaring met technische toepassingen in het zorgproces.

Vitalerter

Vitalerter is een unieke oplossing op basis van ultra gevoelige en zeer compacte sensoren die continue, op afstand en op een onopvallende manier, de vitale functies en lichaamsbewegingen van uw cliënten kunnen monitoren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe ver de domotica op dit moment is. 
Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden van Vitalerter en de verschillende soorten sensoren.

Meer weten over het toepassen van domotica en wat CuraTec voor u kan betekenen?
Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee.

U bent hier: Home   »   Domotica
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten