CuraTec & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De visie van CuraTec op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

“MVO is voor CuraTec het bewust, op lange termijn, richten van de ondernemingsactiviteiten op waardecreatie om zo een balans te creëren tussen People, Planet en Profit, gecombineerd met de bereidheid de dialoog met de samenleving aan te gaan. In onze ogen behoort MVO tot de core business van ondernemingen.”

People

CuraTec vindt een langdurige arbeidsrelatie van groot belang, mede doordat beide partijen investeren in de relatie. Er wordt veel geïnvesteerd in een ontspannen en positieve werksfeer waarbij medewerkers veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid hebben. Daarbij houdt CuraTec rekening met opleiding en leeftijd en de daarbij behorende specifieke kenmerken en behoeften. Er is een open cultuur waarbij beleid en toekomstplannen gedeeld worden. Het volgen van scholing wordt binnen de organisatie gestimuleerd en is voor alle medewerkers toegankelijk. Dit leidt regelmatig tot interne doorstroming, waardoor kennis en vaardigheden optimaal gebruikt worden en onze medewerkers geboeid en gebonden blijven aan onze organisatie.

Planet

We hebben maar één planeet en daar moeten we allemaal zuinig mee omgaan. CuraTec houdt rekening met een zo laag mogelijk energieverbruik, wat ook weer resulteert in minder warmteontwikkeling, kleinere systeemruimtes en kleinere noodstroomvoorzieningen. Ook bij het ontwikkelen van oplossingen voor klanten ontwerpen we de techniek zo dat er zo min mogelijk stroom verbruikt hoeft te worden. Daarnaast is ons pand in Almere voorzien van een systeem voor warmte-/koude opslag en hebben we overal energiezuinige ledverlichting.

Ook met reizen houden wij hier rekening mee. Zo carpoolen onze medewerkers zo veel als mogelijk, hebben onze leaseauto’s minstens energielabel B, zijn onze werktijden flexibel zodat onze medewerkers de file kunnen vermijden en stimuleren wij thuiswerken.

Moeten onze medewerkers meerdere dagen bij een klant aan het werk en betreft de reistijd meer dan 1 uur, dan overnachten zij in een hotel. Vergaderingen plannen we via tele-conferences of centraal in het land, zodat alle deelnemers een minimale reistijd hebben en om zo milieubelasting te voorkomen.

Profit

Op kantoor verminderen wij papiergebruik door zoveel mogelijk digitaal te werken en zo weinig mogelijk te printen. Daarnaast printen wij standaard dubbelzijdig. Verder hergebruiken we dozen van onze leveranciers voor zendingen aan klanten. We scheiden ons afval en voeren ingeruilde apparatuur altijd milieuvriendelijk af. Ook zorgen wij ervoor dat de ruimtes, die we op dat moment niet gebruiken, niet verlicht zijn. In vrijwel alles wat wij doen, bekijken wij wat de beste en meest milieuvriendelijke manier is. Want zoals wordt gezegd “een beter milieu begint bij jezelf.”

CuraTec B.V. De Striptekenaar 38, 1336 CM Almere
Kvk: 32136622 BTW ID: 8195.76.074.B.01
Email: info@curatec.nl

Bel ons op 088 - 287 28 32
Copyright CuraTec 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring
Design & development by: Timeless Design
Neem contact op