CuraTec Zorgconcept in de Cloud

CuraTec is een systeem integrator en is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve communicatie oplossingen voor met name de zorgsector. Met onze kennis van techniek en het (zorg)proces werken we aan betrouwbare oplossingen op maat. Wij begrijpen dat een goed werkend communicatiesysteem, vooral in de zorgsector, van levensbelang is.

Wij zijn o.a. gespecialiseerd in zorgalarmeringssystemen, telefonie, domotica, locatiebepaling, persoonsbeveiliging, netwerken (WAN, LAN en WLAN), toegangscontrole en video.

Onze toegevoegde waarde ligt met name in geïntegreerde oplossingen op basis van IP. Dus één uniforme infrastructuur voor verschillende toepassingen. Door de toepassing van IP technologie zijn zorgsystemen gemigreerd van dedicated en gebouwgebonden oplossingen, naar universele en flexibele oplossingen waarbij de factor ‘plaats’ ineens een hele andere betekenis heeft. Onze opdrachtgevers krijgen vele keuzes in concept, architectuur, mate van redundantie, etc. Zo kan altijd een passend oplossing worden geboden en spreekt men niet meer van kosten maar van een business case.

Opdrachtgevers hebben te kampen met snel veranderende omstandigheden als gevolg van politieke keuzes. Men moet snel in kunnen spelen op andere doelgroepen en andere vormen van dienstverlening. Techniek mag hierin geen belemmering vormen, maar dient juist ondersteunend te zijn. Dit is met conventionele systemen onmogelijk. CuraTec heeft de oplossing dan ook gezocht in IP gebaseerde universele oplossingen.

Dit geeft onze opdrachtgevers een aantal keuzevrijheden:

-          Gedistribueerd, gecentraliseerd, private hosted of public hosted

-          Vast versus wireless

-          Functionaliteit eenvoudig te verhuizen

-          Investeren versus kosten per maand

-          Basis plus gewenste uitbreidingen i.p.v. A of B.

Dit heeft geleid tot onder andere de volgende innovaties:

-          Gecentraliseerde (gehoste) oplossing met lokale back-up

-          Gebouwdekkende hals- en polszenders met plaatsbepaling t.b.v. alarmering en/of dwaaldetectie

-          Universele oplossingen voor zowel PG als Somatiek

-          Integratie van zorgsystemen met toegangscontrolesystemen

-          IP-camera’s als intelligente sensoren.

-          Omgevingsbesturing via WLAN

Zorgsystemen en telecommunicatie systemen zijn nu definitief een ICT aangelegenheid geworden en kunnen geïntegreerd worden in de overige ICT activiteiten.

Een totaal concept in de vorm van een Cloud oplossing ziet er dan als volgt uit:
CuraTec Cloud oplossing
Bovenstaand totaalconcept biedt klanten de vrijheid om zelf te bepalen welke onderdelen worden toegepast. Bovendien is het mogelijk om te “mixen & matchen” en kunnen desgewenst bepaalde toepassingen in de Cloud gezet worden en andere op de eigen locatie.

In overleg met onze opdrachtgevers worden keuzes gemaakt zodat het uiteindelijke concept naadloos aansluit op hun wensen. CuraTec gaat graag met u in overleg om te komen tot een maatoplossing voor uw organisatie.

Download hier de white paper "CuraTec Zorgconcept in de Cloud".

U bent hier: Home   »   Curatec zorgconcept in de cloud
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten