CuraTec Netwerken
voor Kritische (Zorg)Toepassingen

Uw organisatie heeft een nieuwe infrastructuur nodig, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Waar moet u aan denken, hoe maakt u de beste keuzes en wat heeft u precies nodig? CuraTec heeft veel praktijkervaring en verstand van complexe netwerken, met name in de zorg. Als system integrator lopen wij vaker tegen een aantal onderwerpen aan bij klanten die op het punt staan hun (zorg)systemen te wijzigen of te vernieuwen. 
 
Staat uw organisatie op het punt om te kiezen voor een nieuwe infrastructuur? Lees dan eerst deze tips eens door die wij voor u hebben opgesomd, zo kunt u zich goed voorbereiden en hier rekening mee houden. Uiteraard kan CuraTec zelf u ook in uw keuze bijstaan. Wij zijn uitgegroeid tot een netwerkspecialist van formaat en hebben ons gespecialiseerd in vaste en draadloze netwerken, gevirtualiseerde omgevingen en de beveiliging van netwerken.
 
CuraTec Netwerken Tip 1

Tip 1.
Een goed netwerk is de basis voor al uw ICT

Voor de continuïteit van de (zorg)communicatie is het van het allergrootste belang dat de infrastructuur betrouwbaar en toekomstvast is. Maar de infrastructuur wordt vaak nog onderschat, terwijl er juist kritisch naar gekeken moet worden, het is namelijk essentieel voor uw proces. De beschikbaarheid van het netwerk ligt vast in het ontwerp.
 
Wat gebeurt er als er bijvoorbeeld toch iets misgaat met uw netwerk? Welke mate van redundantie wordt er ingebouwd? Hoe snel kan er hulp geboden worden? Is er een noodscenario? Allemaal vragen waar u bij stil moet staan als u een nieuw of aangepast netwerk in gebruik gaat nemen. Hier moeten dus goede contractuele afspraken over gemaakt worden. 
 
CuraTec Netwerken Tip 2


Tip 2.
Draadloze netwerken: Publiek vs. Private
 
Uw organisatie kan kiezen voor een publiek of private netwerk, of een combinatie hiervan. Maar welke keuze is het beste voor uw organisatie? Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Weeg deze goed tegen elkaar af. Bij een publiek netwerk moet u denken aan partijen zoals KPN, Vodafone en T-Mobile, waarbij u een abonnement afsluit. Dit is een eenvoudige en schaalbare oplossing, waarbij het wel een voorwaarde is dat de dekking in uw pand uitstekend is. Het is overigens mogelijk om deze binnendekking te verbeteren als het signaal vanuit de mast niet voldoende is.
 
Als u er voor kiest een eigen wifi netwerk te creëren voor de medewerkers van uw organisatie, heeft u alles zelf in de hand. Dit netwerk kan goed worden beveiligd, de kwaliteit is gegarandeerd en het is alleen toegankelijk voor uw medewerkers en eventueel uw cliënten en gasten. 
 
CuraTec Netwerken Tip 3
Tip 3.
Zorg dat u uw beveiliging op orde heeft
 
Via het netwerk dat u kiest voor uw organisatie moeten data, spraak en video verzonden worden, soms met gevoelige informatie. Beveiliging is dus essentieel en voorkomt dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt of het netwerk onbruikbaar wordt. Kijk goed naar wat de mogelijkheden op het gebied van beveiliging zijn. Uiteraard kan CuraTec hier goed over informeren en u helpen bij de beste beveiliging doordat wij samenwerken met verschillende partijen.
CuraTec Netwerken Tip 4Tip 4.
Bij wie ligt de verantwoordelijkheid binnen een oplossing met meerdere partijen?
 
Als u voor een nieuwe of aangepaste infrastructuur kiest, komt daar veel bij kijken. Veelal heeft u te maken met verschillende partijen. U moet met deze partijen overleggen, maar zij ook weer onderling en dat kost veel tijd en energie. Maar er moet ook goed geregeld worden wie verantwoordelijk is als er iets mis gaat.
 
Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er iets niet goed werkt? Welke partij is er dan verantwoordelijk voor? Nemen zij hun verantwoordelijkheid wel? Er moet van alles vastgelegd worden, partijen moeten het met elkaar eens zijn en u als opdrachtgever zit daar tussenin. 
 
Bij een system integrator zoals CuraTec kunt u makkelijk alles onderbrengen bij één partij, zodat u ook maar één aanspreekpunt heeft. Dit scheelt u veel tijd en u weet waar u aan toe bent, de communicatielijnen zijn kort.
 
 
 
CuraTec Netwerken Tip 5
Tip 5.
Kies voor flexibiliteit en schaalbaarheid
 
Goedkoop is, als het gaat om uw infrastructuur, vaak ook duurkoop. De kwaliteit van de infrastructuur is medebepalend aan het succes van uw gekozen oplossing en hoe u in de toekomst mee kan veranderen met de nieuwe (zorg)trends en veranderingen. 
 
Kijk bij het maken van uw keuze ook vooruit en zorg dat u voor een toekomstgerichte oplossing kiest en uw infra-structuur kan meegroeien met uw organisatie, zonder desinvestering. Verkeerde keuzes in de basis, beperken in de toekomst. De kwaliteit van de infrastructuur is medebepalend aan het succes van uw gekozen (zorg)oplossing en hoe u in de toekomst mee kan veranderen met de nieuwe trends en veranderingen.
 
Wilt  weten welke mogelijkheden CuraTec u kan bieden op het gebied van uw infrastructuur?
U bent hier: Home   »   Curatec netwerk tips
CuraTec
De Striptekenaar 38
1336 CM Almere
Postbus: 30335
1303 AH Almere
Algemeen: 088-287 28 32
Service: 088-287 28 27
Email: info@curatec.nl
Heeft u vragen?
U kunt eenvoudig al uw vragen over onze producten en diensten online aan ons stellen.
Copyright 2013  |  www.curatec.nl  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Sitemap
Webdesign & Webdevelopment: Active Vision & Timeless Design
Terug naar pagina

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

sluiten